MEMLEKETİNDE SENİNDE BİR DİKİLİ AĞACIN OLSUN

Kapadokyanın incisi Yaprakhisar köyünün Muhtarı Sayın Yusuf KALKAN, Doğal güzellikleri ile ünlü olan köyün çıplak ve kıraç olan bölgelerinin zamanla erozyona ve toprak kaymasına sebep olmasına bu doğal güzellik timsali alanların yok olmaması ve kıraç alanların bulunması Sayın Yusuf KALKAN beyi üzmesi üzerine kendi emek ve çabalarıyla kıraç ve kurak alanların doğal güzelliklere erişmesi için DEVAMI

AĞAÇ AŞILAMA VE TEKNİKLERİ

Aşılama Nedir ? Aşılama, iki bitki parçasını bir bitkiymiş gibi kaynaşacak ve büyümelerine devam edecek şekilde birleştirme tekniğidir. Aşılama, bitkilerde uygulanan tohumsuz bir üretme şeklidir. Çoğaltılması istenilen çeşitten, bir gözün veya aşı kalemi adı verilen bir dal parçasının anaç adı verilen diğer bir bitki üzerine yerleştirilip tutturulmasıdır. Meyve çeşitleri, genel olarak, tohumla üretildiklerinde çeşit karakterini DEVAMI

FASULYE TARIMINDA TARLA HAZIRLIĞINDAN HASADA

İyi Forumlar Arkadaşlar… Bu yazımda sizlerle kuru fasulye tarımı hakkında tüm detayları paylaşacağım… Fasulye Hakkında Birkaç Cümle – Özet Fasulye nazik ve hassas bir bitkidir, bakımı ve işçiliği bilinmeze girildiği zaman ağır gelebilir… Herşeyini zamanında ister. Hastalıklara karşı hassastır, sürekli takip edilmelidir… Suyu günü gününe zamanında verilmelidir… Hasat ve yolum zamanları iyi ayarlanmalıdır… Ortalama yetişme DEVAMI

Kuruda Buğday Tarımı

-İlk sürüm,ilkbaharda pulluklu 18-20 cm derinlikte pulluk çatıyı yere paralel ve toprak şeritleri 135 ‘ lik bir açı ile birbirine yaslanacak şekilde yapılmalıdır. -Nadas tavında, erken mart sonu nisan ayında yapılmalıdır. -İkileme, ilk sürümden 4-6 hafta sonra,kazayağı+tırmık kombinasyonu ile 8-10 cm derinlikten yapılmalıdır. -Tarla otlandığı veya fazla yağış alındığında, 7-8 cm derinlikten üçleme yapılmalıdır. -İdeal DEVAMI

ÜZÜM, ASMA YETİŞTİRİCİLİĞİ

ASMA YETİŞTİRİCİLİĞİ Asma Yetiştiriciliği, Üzüm, yeryüzünde kültürü yapılan en eski meyve türlerindendir. Tarihçesi M.Ö. 5000 yılına kadar dayanır. Ana vatanı Anadolu’yu da içine alan Küçük Asya denilen, Kafkasya’yı da kapsayan bölgedir. Bu bakımdan Anadolu, eski ve köklü bir bağcılık kültürüne sahiptir. Üzüm, diğer meyvelerle kıyaslandığında en fazla çeşide sahip olan türlerdendir. 10000’in üzerinde üzüm çeşidi bulunduğu DEVAMI